Bergen renoverar när Lund lägger ner

Besökte i helgen Bergen. Mina vandringar förde mig förbi Universitetet med Muséet och de Naturhistoriska samlingarna: Dessvärre stängt men dessbättre inte för nedläggning utan för renovering.

Stängt - för Renovering!

Vi har förvisso inte Norges oljemiljarder men det handlar ju också om vilja – och något har vi väl? De naturhistoriska skådesamlingarna bör naturligtvis stöttas med öronmärkta pengar så att de inte tär på varken utbildnings- eller forskningsanslagen men utan engagemang från universitetets ledning lär det inte bli något av den saken. Kanske skulle Lunds Universitet i en kostnadseffektiv lösning kunna överta de gamla skyltarna från Bergen, stängt för renovering – och sedan generösa öppettider?

- och sedan generösa öppetider!